Am avut oportunitatea de a petrece câteva zile de relaxare în stațiunea Neptun, pe litoralul Mării Negre, la început de septembrie, alături de familie. Această perioadă a anului este ideală, cu temperaturi mai blânde, atmosfera liniștită și mai puțin aglomerată.
Am ajuns în Neptun în jurul prânzului, după o călătorie de 3 ore cu mașina, din București. Încă de la sosire, am fost întâmpinată de aerul proaspăt al unei ploi calde. După check-in la hotel Apollo și pentru că ploaia se oprise, am luat-o la pas prin stațiune, spre faleză.






Multe dintre puținele terase și restaurante erau încă deschise, iar plajele mai puțin populate. Nu am mai fost în Neptun de mai bine de 5 ani și îmi pare că aceast loc a fost uitat de lume. Nimic schimbat, nimic renovat, nimic nou.




După o scurtă plimbare și pentru că fusese ploaie 2 zile înainte de sosirea mea și nisipul era ud, s-a decis să petrecem restul orelor la piscina hotelului.










Zona de la piscină era curată, cu umbrele/șezlong, un bar care servea diverse băuturi răcoritoare sau alcoolice. Apa, un pic cam rece, dar curată, ne-a adus bucuria de a ne bălăci un pic.










Cazarea
Cazarea de la hotelul Apollo 3* a fost cu mult sub așteptări. Nu pot spune mai nimic bun despre acest hotel. Camera dublă, rezervată în luna aprilie, a costat 350 lei/noapte, mic dejun inclus. Acest mic dejun a constat, în toate zilele de ședere, în oua gătite în 4 feluri, fierte, prajite, ompletă și un fel de tartă. Cremwurstii erau prezenți într-o apă călduță, deci cruzi. Mai aveam unt, 2 feluri de gem, masline, o șuncă care era evitată mai de toți, brânză și cașcaval. Ca cereale aveai fulgi de porumb iar ca fruct, felii mici de pepene roșu. Din cele 3 aparatele de cafea funcționa doar unul. Despre personalul care servea sau așa s-ar spune, nu am ce comenta. Era doar un singul ins care se învartea și se străduia să îndeplinească doleanțele noastre.




















Camera avea baia foarte mică și cu instalație veche. Se simțea un ușor iz de canal iar gândăcei mici și activi ieșeau, nestingheriți, la plimbare, din scurgerea de la duș. Fiecare colț al camerei găzduia un păianjez cu pânza întinsă spre razele soarelui. Furnicile erau și ele prezente în jurul frigiderului din care curgea apă. O lampă de perete nu funcționa.
La plajă – Neptun
A doua zi am început-o devreme, hotărâtă să petrec câteva ore bune pe plajă. Vremea a fost surprinzător de plăcută pentru luna septembrie, cu temperaturi blânde și un cer senin. Am profitat de această ocazie pentru a mă relaxa sub umbrela de soare, citind o carte și savurând sunetul valurilor. Apa mării era încă destul de caldă, perfectă pentru o baie Doar că am nimerit câteva șanțuri unde s-au adunat pietre destul de mari. Atenție! După-amiază, m-am răsfățat cu gogoși de la unul dintre restaurantele de pe plajă, bucurându-mă de o priveliștea spectaculoasă asupra mării.






Ceea am avut de apreciat la hotel a fost reducerea cu 50% la prețul de șezlong la plaja Daytona. Am plătit 30 lei/zi de week-end și 20 lei/zi în cursul săptămânii. Mai jos câteva prețuri afișate pentru sucuri/băuturi.










Plaja Daytona este amenajată, curată și oferă spații pentru cearceaf, umbrele, șezlong cu măsuță, o terasă, restaurant și bar care servește delicioase cocktailuri.










Activități
Față de amintiri, Neptunul nu a oferit prea multe activițăți. Este faleza pentru plimbări, Lacul Neptun I cu lebede și II cu nuferi, un mic parc pentru pitici, cu ceva divertisment, în centrul stațiunii.
















Pentru cei care sunt interesați de activități mai dinamice, sporturile nautice, precum windsurfingul sau plimbările cu caiacul, sunt încă opțiuni populare, mai ales dacă valurile nu sunt prea înalte.
Rezervația naturală Padurea Comorova, situată în apropiere, oferă posibilități excelente pentru plimbări și explorări în natură, cu o diversitate impresionantă de faună și floră. Pentru cei pasionați de activități culturale, cetatea Histria, una dintre cele mai vechi așezări de pe teritoriul României, se află la o distanță relativ mică și merită vizitată.
Restaurante Neptun
Pentru un loc bun de luat cina, ar trebui căutat mai pe îndelete. Opțiunile nu sunt chiar atât de multe dar recomand restaurantul Mediterraneo. Acesta are un spațiu generos, stilul arhitectural modern și un personal amabil. Mâncarea a fost delicioasă, servită cu atenție. Las aici câteva poze cu prețuri și felul de mâncare ales de noi.






















Restaurantul Casa Maria a fost așa și așa. Servirea rapidă dar mâncarea nu o pot lăuda prea mult. A fost ok!










De-a lungul strazii principale a stațiunii sunt și magazine unde poți face diverse cumpărături și delicii precum înghețată sau clătite foarte gustoase.






Ca o concluzie personală: nu am fost deloc încântată de această stațiune și cu siguranță nu o recomand și nu voi mai petrece vacanțe aici. Iar hotelului nu-i dau mai mult de o stea.






Vizitați pagina de Facebook și Instagram pentru informații despre călătoriile mele.
Filmunețele sunt încărcate pe pagina de Youtube
Travel with Joy!