Am întâlnit puține articole care prezintă și partea neplăcută a unei călătorii, sau mai bine zis așa numitele puncte negative. Asta m-a deternimat să expun, din punctul meu de vedere, ceea ce nu mi-a plăcut legat de vacanța la Dubai.
Să încep cu transportul în comun și mai exact metroul. A fost una din puținele vacanțe în care nu am închiriat mașină cu gândul că poate nu ne descurcăm prea bine pe șoselele lor, având și multe autostrăzi suspendate și întortochiate, numeroase poduri. Așa am ales transportul în comun și am circulat foarte mult cu metroul. Ce am întâmpinat:
- în aeroport vânzătoarea de la ghişeul cartelelor de metro nu prea vorbea engleza şi ne-a fost cam greu să înțelegem ce opțiuni avem;
- în multe stații de metrou era aglomerat și se forma cozi la bilete;
- metroul între orele 16.00 – 20.00 era full și se aștepta la coadă pentru urcat sau coborât;
- vânarea de locuri libere pe scaun. Stațiile sunt lungi, distanțele mari și toți fugeau pentru un loc de stat jos;
- vagoanele destinate femeilor și copiilor. Bărbații care le folosesc sunt amendați cu 100 AED. Fiecare metrou are un vagon de acest fel, unul doar pentru bărbați, două pentru călătorii cu bagaje voluminoase;
- vagoanele destinate bărbaților nu erau respectate întocmai, întâlnind și parte feminină, poate tot ca mine, turistă;
- peste tot aveam aer condiționat dat pe temperaturi joase cu o diferență destul de mare față de temperatura de afară. Mie mi-a părut frig în metrou;
- metroul este foarte util, merge pe la suprafață și poți vedea orașul dar este și aglomerat. Destul de aglomerat. Poate dacă luam cartele gold era mai bine. În vagoanele gold erau tot timpul locuri libere iar diferența de preț nu este mare.
Tocmeala sau târguirea:
- în bazaruri găseai felurite lucruri, de la suveniruri la bijuterii dar nu au prețuri afișate. La nimic! Tu vezi ceva ce te-ar interesa, întrebi prețul și îți prezintă toată marfa. Și s-a întâmplat să imi pună mai mult la cântar decât am cerut.
- plimbarea în deșertul rosu. Sunt afișate prețuri atractive, gen 150 AED dar dacă vrei poze la apus de soare, plimbare pe cămilă, tabară deșert, cină, dans ajunge oferta la 300 AED de persoană. Dacă ai inclus surfingul pe nisip, plătești separat pentru a te duce cu mașina pe dună. Sunt multe opriri în tabere pentru a te face să cumperi suveniruri sau îmbrăcăminte. Și astfel poți ajunge să plătești 500 – 600 AED pentru o astfel de plimbare.
Pe lângă cele de mai sus vreau să comentez și un pic faptul că Ain Dubai nu merge de un an. Fiind cea mai mare roată din lume, normal că e de văzut. Și nu am găsit, pe undeva, să scrie că este în revizie sau că nu funcționează.
Aglomerație
Mall Dubai este atât de aglomerat seara în zile de sâmbătă și duminică, încât ai impresia că te sufoci. Spre fântâni este o coadă nesfârșită de oameni. Și aici am întâlnit cordoane, benzi elastice sau cineva de la security pentru dirijare iar exit este doar pe o anumită latură a clădirii. Intrarea fiind la o distanță considerabilă.
Mai peste tot sunt și părți bune și părți mai puțin bune dar este de expus și aceste aspecte, poate te ajută în planificarea timpului pe care vrei să il petreci în Dubai.
Am scris un articol cu sfaturi despre ce sa iei cu tine în Dubai sau costuri și un alt articol despre experiența mea. Sper să-ți fie de folos și să ai o vacanță minunată!
Vizitați pagina de Facebook și Instagram pentru mai multe poze.
Filmunețele sunt încărcate pe pagina de Youtube
Travel with Joy!