Cu toții căutăm să nu avem surprize în timpul unei vacanțe și să fim pregătiți pentru eventuale evenimente nu prea plăcute. Și, pentru asta, preferăm să ne informăm, să căutăm detalii cât mai amănunțite, să notăm. Să folosim cât mai mult din realitatea trăită de acele persoane cărora le place să expună ce au făcut sau cum în călătoriile lor.
Astfel, iată cum a fost vacanța mea în Dubai, orașul cel mai mare și mai populat din Emiratele Arabe Unite.
Perioada 20 – 26 decembrie a fost aleasă pentru a petrece Crăciunul la soare, la plajă. Noi am fost doi adulți și un copil (11 ani). Costurile legate de cazare, drum, transport, mâncare, voi incerca să le detaliez cât mai mult.
Biletele de avion
Cele trei bilete de avion le-am achiziționat la începutul lui noiembrie prin flydubai la costul de 1400 Euro. Prețul include un bagaj de cală de 20kg și trei bagaje de mână de 7 kg fiecare, zborul direct din București. Cazarea a fost la hotelul Wyndham Dubai Marina la 1200 Euro. Camera dublă, pat matrimonial și canapea. Am avut mic dejun și hotelul se află la 4 minute de mers pe jos față de stația de metrou Gold Souk. Pentru tot sejurul, am avut alocați 2500 Euro, pe card Revolut, schimbați în dirham (AED).






Aeroportul Internațional Dubai
La sosirea pe aeroportul din Dubai ne-au fost solicitate pașapoartele. Chiar dacă una din condițiile de călătorie afișate pe site-ul MAE este prezentarea unei asigurări, nu a fost solicitată. Dar recomand! Prețul asigurării este de 50 lei la Allianz Țiriac. Sistemul de sănătate în Dubai este foarte bine pus la punct dar și costurile sunt destul de ridicate, din această cauză am ales decontare directă. Nu a fost nevoie să o folosesc, totuși prezența fetiței mele m-a determinat să achiziționez asigurarea.
În aeroport sunt indicatoare spre linia de metrou. Pentru că nu am știut ce să cerem, am cumpărat 3 bilete de metrou – gold, la pretul de 25 AED fiecare. Ulterior am luat 3 cartele nol silver, cu abonament inclus pe toate liniile de transport, valabil o săptămână, la 110 AED fiecare. Greșeala nostră a fost că nu am ales cartele gold. Nu am văzut, până acum, aglomerație în vagoanele de metrou. Este incredibil!!! Stațiile sunt lungi, distanța de la hotel până la cea mai apropiata destinație de vizitat a fost de o oră. Înghesuială și miros de transpirație.Totuși există un pic de atenție din partea celor care ocupă un loc pe scaun, pentru copii sau bătrâni. Sunt vagoane destinate doar femeilor și copiilor și sunt vagoane gold, unde nu e aglomerat. Cele mai aglomerate ore sunt intre 4-8 pm. Am scris despre ce să eviți aici.






Harta transportului în comun este împărțită în 7 zone de călătorie. În funcție de câte zone traversezi cu mijlocul de transport vei avea un preț al călătoriei. Cardul funcționează ca un portofel electronic pentru cumpararea de bilete si trebuie achizitionat o singură dată fiind valabil 5 ani. Fiecare turist trebuie sa aiba unul deoarece nu se poate face validare multiplă.


Nu am primit cartela telefon la sosirea pe aeroport. Fiind trei peroane, am optat pentru unul din abonamente (al soțului), din țara, cu roming la 125 lei cu 1 GB. Suficient pentru Google Map. La mall-uri, hotel, restaurante, există wi-fi iar semnalul este foarte bun.
Îmbrăcăminte
Ca și îmbrăcăminte, recomand haine lenjere, sandale, bluze/ cămăși cu mânecă scurtă, pantaloni scurți, tricou. Dacă sunteți mai friguroși din fire, ceva cu mânecă lungă. În toate încăperile, inclusiv la/în metrou este aer condiționat și este destul de răcoare. La moschee se solicită o garderobă adecvată, rochii lungi sau pantaloni, cu umerii ocoperiți și sal pe cap la dame și pantaloni lungi la bărbați. Ăn rest nu sunt restricții de îmbrăcăminte și nici nu sunteți supuși privirilor celor din jur.
Hotelul ne-a oferit toată gama de produse corporale și de igienă, pastă și periuță de dinți, uscător de par, fier de călcat, papuci, ceea ce este un plus pentru bagaje.
Medicamente
Ca medicamente, am luat tot ce este necesat, o parte în bagaj de cală, o parte în geanta de umăr. Ca de ex. omez, ibuprofen, de raceală, picături de nas, digestive, unguent antiinflamator, plasturi antidurere, de tuse, plasturi bătături ș.a. Nu am avut probleme la aeroport dar există o listă cu medicamente interzise pe care o puteți consulta.
Câteva prețuri
Cu excepția băuturilor alcoolice, pe care le găsești la barul hotelului și în anumite zone specifice, prețurile la mâncare, sucuri, supermarket, mall-uri sunt ca la noi. La supermarket găsești apă 1,5 l la 1,5 AED, fructul dragonului 7 AED/kg, suc rodie 0,5 l la 4 AED, pepene galben la 4,5 AED/kg. Pâine neagră feliat costă 3 AED, kinder 2,5 AED, crema brînză 12 AED, pungă plastic 0,25 AED, lipton 0,33l fără zahăr 3,25 AED, noodles cup 3,75 AED.


Pentru o masă am plătit între 100 și 120 AED/persoană cu fel principal și răcoritoare. Mâncarea a fost foarte delicioasă iar mai în detaliu scriu în alt articol, împreună cu locurile vizitate. Pentru o halbă de bere am plătit 52 AED iar pentru un cocktail Pina Colada 47 AED. Consumul de alcool a fost doar la hotel.


Activități
Prețul activităților oferite pe plaja Jumeirah, una dintre cele mai apreciate plaje, sunt în broșura de mai jos.


Plajă am ales să fac la Kite Beach, având transportul gratuit, asigurat de hotel. Poți folosi zona publică, la cearceaf sau zona privată, la sezlong cu umbrelă. Prețul unui sezlong este de 120 AED de la al treilea rând de la apa. primele sunt VIP și costă 150 AED. Faleza plajei este plină de restaurante și terase de unde poți cumpăra un suc sau prânzul.












Când am ajuns la hotel, încă de la început recepționista ne-a prezentat ofertele lor de a petrece cina de ajunul Crăciunului (pe care am și luat-o). Aveau și alte seri festive sau promoții, cum ar fi reducere 20% pentru early booking.




În ceea ce privește suvenirurile, vă prezint mai, jos câteva prețuri. Noi le-am ales pe cele mai interesante din Blue island.




În următorul articol vă prezint frumusețile din Dubai și ce am vizitat și voi face un articol cu ce nu mi-a plăcut în Dubai.
Vizitați pagina de Facebook și Instagram pentru mai multe poze și informații despre călătoriile mele.
Filmunețele sunt încărcate pe pagina de Youtube
Travel with Joy!
Uneori diminețile sunt foarte răcoroase,undeva la 7.Daca vrei sa faci plaja in decembrie ia în calcul că noi foloseam in locuință un radiator din noiembrie pana in februarie ,deci ți-ai făcut calcule greșite .Cel mult poți sta imbracat la soare dar exclus in apa.Data viitoare mai citește ceva review despre
subiect.
Va multumesc pentru comentariu.
Eu am fost acolo si am facut baie in toata perioada din 18 decembrie pana pe 27 decembrie 2023. Pozele sunt in toate cele 3 articole scrise despre Dubai. Apa chiar foarte calda si afara temperaturi de pana la 26-27 grade. Daca aveti alta parere despre temperaturi sau daca dvoastra va simtiti bine doar la 30+ grade ambient sau apa golfului, nu toti suntem la fel. Eu impreuna cu familia, ne-am simtit minunat in apa. La ora 7, dimineata nu am plecat de la hotel si nici nu am scris ceva de temperatura de la ora 7. Iesirea noastra se petrecea un pic dupa 9 am. Ce am relatat au fost trairi pe propria piele. Dar, repet: fiecare avem pareri diferite si suntem diferiti.
https://joyontravel.com/2024/01/14/experienta-mea-in-dubai/ gasiti mai multe detalii despre plaja si alte locuri vizitate in perioada vacantei mele.
Am fost în Dubai, în perioada 25-30 decembrie 2023 și sunt de acord cu ceea ce spune Alina.
Multumesc, Corina!